A.I Upscalen


Wat is AI upscalen? In het Engels ook bekend als "A.I Enhancement", is het gebruik van artificiële/kunstmatige intelligentie software om lage kwaliteit beelden te verbeteren, traditioneel genoemd "upscalen". Normaal, met een lage resolutie video bewaren in een grotere resolutie, blijf je lage kwaliteit houden. Artificiële/kunstmatige intelligentie software zorgt ervoor dat deze pixels worden bijgewerkt en vervangt ze wat het beste is voor de kwaliteit, wat als resultaat, scherpe beelden geeft!

 

"Upscaling" wordt o.a zelfs door moderne tv's gebruikt, om bijvoorbeeld lage resoluties goed in beeld te krijgen op een HD/4k tv.

 

Met dezelfde A.I upscaling software, ook o.a gebruikt in Hollywood door de Emmy Award winnende regisseur Peter Jackson in zijn documentaries "They Shall Not Grow Old" (2018) en "The Beatles: Get Back" (2021) kunnen wij uw oude beelden weer als nieuw maken! Van oude homevideo's uit de Super 8MM tijdperk (en zelfs ervoor) tot het begin tijdperk van HD in de jaren 2010.

 

*(Disclaimer: Deze software werkt het best op video's die nog een hoge bitsnelheid hebben en een resolutie van/tot boven 720x480. Maar als het echt beelden zijn die dierbaar voor u zijn, neem dan contact met mij op, om te zien wat er te regelen valt.)


Voorbeelden: